Epoxy vloercoating

Als u op zoek bent naar een vloercoating met industriële look, dan is epoxy vloercoating de beste oplossing. Dit materiaal is ongelooflijk duurzaam en is bestand tegen zwaar verkeer en afstraffingen. We bespreken de basisprincipes van epoxy vloercoatings. We zullen alles behandelen van installatie tot verzorging en onderhoud. Dus als u erover denkt om uw vloer een make-over te geven, lees dan verder!

Wat is een epoxy vloercoating?

Epoxy vloercoatings bestaan uit twee delen – een hars en een verharder. Wanneer deze twee delen met elkaar worden vermengd, ontstaat er een chemische reactie die resulteert in een sterk, duurzaam materiaal. Epoxy wordt vaak gebruikt in industriële omgevingen omdat het bestand is tegen zwaar verkeer en misbruik. Het wordt echter ook steeds populairder in  woonsettings.

Voordelen van een epoxy vloercoating

Er zijn vele voordelen verbonden aan het gebruik van epoxy vloercoatings. Ten eerste zijn ze zeer gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Ze zijn ook bestand tegen vlekken, morsen, en andere gemeenschappelijke huishoudelijke ongevallen. Epoxy vloeren zijn ook ongelooflijk duurzaam, ze kunnen duren voor jaren met de juiste zorg en onderhoud.

Epoxy vloercoating

Hoe brengt u een de vloercoating aan?

Het aanbrengen van een epoxy vloercoating is geen doe-het-zelf project. Het is het beste om een professionele aannemer in te huren die ervaring heeft met dit soort materiaal. De aannemer zal eerst het oppervlak van uw vloer moeten voorbereiden door het te schuren en eventueel vuil of onvolkomenheden te verwijderen. Zodra het oppervlak is voorbereid,  de aannemer zal de epoxyhars en de verharder met elkaar vermengen en op uw vloer aanbrengen. Het materiaal zal dan 24 uur moeten uitharden voordat het klaar is voor gebruik.

Verzorging van een epoxy vloercoating

Epoxy vloeren zijn zeer gemakkelijk te onderhouden. U kunt ze regelmatig vegen of stofzuigen om  verwijder vuil en puin. Als u iets op de vloer morst, veeg het dan gewoon op met een vochtige doek. Vermijd ook het gebruik van agressieve chemicaliën of reinigingsmiddelen op uw epoxy vloer, omdat deze het materiaal kunnen beschadigen.

Als u op zoek bent naar een duurzame, gemakkelijk te onderhouden vloercoating, dan is epoxy een uitstekende optie.

Hulp nodig bij het aanbrengen van een epoxy vloercoating?

Bij Egalinepro gaan wij tot het uiterste voor onze klanten. Wanneer u dus een epoxy vloercoating wilt aanbrengen, laten wij u niet aan uw lot over indien u dit niet lukt. Wij werken namelijk met verschillende aannemersbedrijven die wij voor u kunnen inschakelen. Twijfel dus geen moment en neem vandaag nog contact met ons op.

Contact

Indien u vragen heeft over een van onze materialen die verkrijgbaar zijn in onze webshop, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Stuur gerust een mail naar info@egalinpro.nl en onze medewerkers zullen uw vragen graag beantwoorden. Wilt u op de hoogte blijven van acties en aanbiedingen? Zorg er dan voor dat u ons volgt op Facebook.