Epoxy

Epoxy is een materiaal dat is samengesteld uit twee verschillende stoffen hars en verharder. Wanneer deze twee stoffen worden gecombineerd, ontstaat een chemische reactie die ervoor zorgt dat de epoxy uithardt en een vaste verbinding vormt. Dit materiaal wordt vaak gebruikt in de bouw of fabricage omdat het ongelooflijk sterk en duurzaam is. Het kan worden gebruikt voor van alles. Het coaten van metaal tot het maken van vloertegels. We zullen bespreken wat epoxy is en hoe het wordt gebruikt!

Hoe werkt epoxy?

Het verhardingsproces wordt veroorzaakt door een chemische reactie tussen de hars en de verharder. Deze reactie wordt polymerisatie genoemd. Tijdens de polymerisatie verbinden de moleculen van de hars en de verharder zich tot lange ketens. Deze ketens zorgen voor de sterkte en duurzaamheid. Hoe langer de keten, hoe sterker .

Epoxy wordt vaak gebruikt in de bouw omdat het kan hechten aan veel verschillende oppervlakken. Het kan worden gebruikt om metaal, beton, hout, en zelfs glas te coaten. Ook is het hittebestendig, waardoor het ideaal is voor gebruik bij hoge temperaturen.

Wat zijn de voordelen?

Epoxy is een ongelooflijk veelzijdig materiaal  met vele voordelen. Het is sterk, duurzaam en hittebestendig. Epoxy kan ook worden gebruikt voor het coaten van metaal, beton, hout en glas. Vanwege zijn veelzijdigheid wordt het materiaal ook vaak gebruikt in de bouw of fabricage.

Als u op zoek bent naar een sterk en duurzaam materiaal voor uw volgende project, overweeg dan het gebruik hiervan!

Epoxy

Bestel de hoogste kwaliteit bij Egalinepro

Wij bieden een breed scala van producten voor al uw behoeften. Shop nu en krijg nog de volgende werkdag uw  bestellingen binnen! Egalinepro.nl is de toonaangevende leverancier van giethars in de Benelux. Wij bieden een grote verscheidenheid van epoxy producten, met inbegrip van coatings en kleefstoffen.

Contact

Heeft u vragen over een van onze producten of heeft u advies nodig? Dan kunt u natuurlijk gerust contact met ons opnemen. Onze medewerkers staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Of stuur gerust een email naar info@egalinepro.nl